ΕΜΦΤΤ

 

 

Αθήνα, 24-11-2019

 

 

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ κα ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΜΑΣ ΕΓΓΥΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ ΜΑΣ.

 

Αξιότιμοι κύριοι & κυρίες Μέτοχοι του Τ.Τ., μέλη της Ε.Μ.Φ.Τ.Τ.,

Την τριετία 2016-2019 με τις δράσεις της Ε.Μ.Φ.Τ.Τ. ολοκληρώσαμε την εκκίνηση των νομικών  διεκδικήσεων των μετόχων με τις αιτήσεις αναιρέσεως στο Σ.τ.Ε., με τις προσφυγές στα αστικά δικαστήρια για διεκδίκηση αγωγών αποζημιώσεων και με τις καταγγελίες μας για διάπραξη ποινικών αδικημάτων από πολιτικούς και δημόσιους λειτουργούς, που οδήγησαν τις εισαγγελικές αρχές στην άσκηση αυτεπάγγελτης δίωξης.

Οι πρώτες δικαστικές αποφάσεις είναι αρνητικές για τις διεκδικήσεις μας με έωλα νομικά σκεπτικά, πρωτοφανείς καθυστερήσεις (Σ.τ.Ε. 5,5  χρόνια !!! που συνιστούν αρνησιδικία) ή κωλυσιεργία (ποινικό σκέλος της υπόθεσης) και αντίθετες με την κοινή λογική. Το νομικό σκεπτικό των αποφάσεων είναι έωλο, γιατί βασίζεται στην αρχή ότι ο μέτοχος είναι «εκ τρίτου συμβαλλόμενος» με το Τ.Τ. και δεν δικαιούται να διεκδικεί αποζημιώσεις ή να κάνει προσφυγές αλλά το δικαίωμα αυτό το έχουν «το ίδιο το Τ.Τ. και οι διοικήσεις του»! Γι’ αυτό όμως υπάρχει νομολογία του Αρείου Πάγου που αναγνωρίζει στους μετόχους το δικαίωμα να διεκδικούν αποζημιώσεις και να στρέφονται κατά όσων βλάπτουν τα συμφέροντα τους. Αυτό ακριβώς επικαλούνται οι δικηγόροι μας στις εφέσεις που καταθέτουν όταν απορρίπτονται πρωτόδικα οι αγωγές μας.

Εκτός όμως από έωλο νομικό σκεπτικό, όλες αυτές οι αποφάσεις είναι εκτός κοινής λογικής. Γιατί αν δεν μπορεί ο ίδιος ο μέτοχος να διεκδικήσει τα δικαιώματα του από επίορκες διοικήσεις και επίορκους κρατικούς λειτουργούς και τραπεζίτες που τον έβλαψαν, θα τα διεκδικήσουν ποιοι; Αυτοί που μεθόδευσαν και εκτέλεσαν αυτές τις βλαπτικές πράξεις; Θα στραφούν δηλαδή όλοι αυτοί κατά του εαυτού τους  για χάρη των μετόχων;…      

Συνεχίζουμε λοιπόν τις διεκδικήσεις μας, γνωρίζοντας ότι έχουμε να αντιπαρατεθούμε με ένα σάπιο, διεφθαρμένο και πανίσχυρο σύστημα που έχει ισχυρές διασυνδέσεις με τα κέντρα λήψης αποφάσεων αλλά πεπεισμένοι όσο ποτέ για το δίκαιο των αιτημάτων μας και την τελική μας δικαίωση.

Στην εκλογοαπολογιστική μας συνέλευση, ενημερώσαμε το σώμα και προτείναμε να ενισχύσουμε τη νομική μας υποστήριξη  (Κυριακόπουλος και Σκιαδιώτη) με την συνεργασία της κας Ζωής Κωνσταντοπούλου, η οποία εκτός από εξαίρετη ποινικολόγος διαθέτει και πολιτικό τσαγανό για να ενισχύσει την αντιπαράθεση μας με το διαπλεκόμενο σύστημα που λειτουργεί στις τράπεζες.

Η πρόταση αυτή έγινε ομόφωνα αποδεκτή και έτσι η κυρία Κωνσταντοπούλου αναλαμβάνει το ποινικό σκέλος της υπόθεσης και θα συνεργαστεί στενά με τους καταξιωμένους συνεργάτες μας νομικούς κα Σκιαδιώτη και κ. Κυριακόπουλο, για την εξέλιξη και την πορεία που θα έχουν οι νομικές διεκδικήσεις μας.

Οι διεκδικήσεις μας εξελίσσονται εδώ και 7 χρόνια, από το 2012 και η συνέχεια στα δικαστήρια αναμένεται να κρατήσει χρόνια καθώς:

- Η απόφαση του Σ.τ.Ε. χρειάστηκε 5,5 χρόνια για να εκδοθεί και θα χρειαστεί να την εφεσιβάλλουμε ίσως και κατευθείαν στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, ενώ μας άνοιξε και την προοπτική διεκδίκησης αποζημιώσεων για αρνησιδικία στα ίδια δικαστήρια. Μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί πρωτόδικες αποφάσεις για τις 11 από τις 21 ομαδικές αγωγές αποζημιώσεων, οι υπόλοιπες θα εκδικαστούν ως τα μέσα του 2020, ενώ η εκδίκαση των εφέσεων ορίζεται από το 2022 και μετά.

- Το ποινικό εξελίσσεται πολύ αργά και υπάρχει μια ανεξήγητη καθυστέρηση εκ μέρους των δικαστικών αρχών που αντίκειται στην αρχική αντιμετώπιση που είχαν για το θέμα.

Με τις αρχικές συνδρομές των περίπου 1000 μετόχων που συμμετέχουν στις αγωγές αποζημίωσης έχουμε καλύψει τα δικαστικά έξοδα για τις 2 πρώτες περιπτώσεις και τα έξοδα οργάνωσης του γραφείου μας και ενημέρωσης των μετόχων μέχρι σήμερα.

Όπως αντιλαμβάνεστε θα απαιτηθούν έξοδα:

  1. για την αντιμετώπιση του ποινικού σκέλους (δικαστικά και νομικής συνδρομής) που προέκυψαν από την εξέλιξη των γεγονότων
  2. για τη λειτουργία των γραφείων, για όσα χρόνια εξελίσσονται οι δικαστικές διεκδικήσεις μας, καθώς και για ενημέρωση και επικοινωνία με τους μετόχους όλο αυτό το διάστημα
  3. κάλυψης προβλήματος που προέκυψε από την εφορία, επειδή μας θεώρησε κερδοσκοπικό σωματείο και για 4 χρόνια επέβαλλε τέλος επιτηδεύματος ύψους 4.000€, το οποίο κανονίσαμε να πληρωθεί με δόσεις, αλλά θα πρέπει να καλυφθεί, γιατί δεν είχε προϋπολογιστεί.

Προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτήν την απρόβλεπτη εξέλιξη και να συνεχίσουμε με επιτυχία τις προσπάθειες μας, προτείναμε και η Γενική Συνέλευση της Ε.Μ.Φ.Τ.Τ. αποδέχτηκε ομόφωνα την καθιέρωση ετήσιας συνδρομής 10 ευρώ για κάθε μέλος μας και προσδοκούμε να ανταποκριθούν τουλάχιστον οι 1.000 μέτοχοι που έχουν ακολουθήσει τις δικαστικές διεκδικήσεις.

Με τη συνδρομή των νομικών μας συνεργατών και τη δική σας συμβολή και στήριξη είμαστε βέβαιοι για την επιτυχία του αγώνα μας.

 

 

ΑΓΓΕΛΑΚΗΣ ΜΙΧΑΗΛ                                                                                                                          ΚΑΠΑΤΣΟΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ – ΤΖΙΝΑ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ ΕΜΦΤΤ                                                                                                                       ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΣ ΕΜΦΤΤ